Broskve po orientálsku
Ingredience:
1 kg broskví
4 lžíce medu
mletá skořice
nastrouhaná kůra z 1 citronu
asi 50 kg mandlí
Na jogurtovou polevu :
150 kg smetany
200 g jogurtu
cukr
citronová šťáva
Doba přípravy : 25 minut
Postup přípravy:
Broskve omyjeme, krátce spaříme ve vroucí vodě, necháme zchladit ve studené vodě a oloupeme. Pak je rozpůlíme, vypeckujeme a rozčtvrtíme.
V rendlíku rozehřejeme med a přidáme do něj kousky broskví, mletou skořici a citronovou kůru. Směs přivedeme pod pokličkou k varu a necháme 5-10 minut dusit.
Poté necháme broskvovou směs vychladnout
Na pánvičce bez tuku opražíme mandle a broskvovou směs jimi posypeme.
Na jogurtovou polevu smícháme smetanu s jogurtem a dochutíme jí cukrem a citronovou šťávou. Dobře vychlazenou jogurtovou polevu servírujeme s broskvemi.